





## Agenda Global Vaccinology Training Workshop 7-8 November 2018 Les Pensières, Veyrier-du-Lac

Aims: Reflect on the current status of advanced vaccinology education around the world and discuss the future of such training with participation of leaders in education from current programs.

## **Specific objectives:**

- (i) perform a landscape analysis of major current courses, objectives, target audiences and source of funding for the course and trainees,
- (ii) define the vaccinology education gaps and future needs around the world,
- (iii) identify current and future best practices for training in vaccinology,
- (iv) review the organizational and financing structure of Global Vaccinology Training,
- (v) promote the use of innovative and effective educational technology, and
- (vi) identify potential areas of collaboration and cross pollination between different training initiatives.

Time	Session	Presenters	Co-Chairs	
	Day 1: Wednesday, 7 November 2018			
08:30	Registration			
09:00	Welcome - Introduction - Objectives for the meeting	Philippe Duclos		15 min.
09:15	Introduction of participants			20 min.
09:35	SESSION 1: Landscape analysis of major current vaccinology courses		Pierre Van Damme/Narendra	1h 05 min.
	Summary presentation: 20 min.	Edwin Asturias	Arora	
	Questions on the specific courses: 15 min.			
	Discussion on challenges encountered by the various courses: 30 min.			
10:40	Coffee/Tea break			20 min.
11:00	SESSION 2: Definition of the current and forecast of future needs in		Pierre Van	1h 30
	vaccinology training		Damme/Narendra Arora	min.
	Presentations: Industry 15 min.	Audino Podda		
	Biotechs 10 min.	Veronica Gambillara		
	Public Health 15 min.	Ann Lindstrand		







12.20	Discussion: 50 min.			11- 20
12:30 - 14:00	Lunch			1h 30
14:00	SESSION 3: Identification of remaining gaps		Edwin	min. 40 min.
14:40	SESSION 3: Identification of remaining gaps			<del>1</del> 0 IIIIII.
17.70	General discussion around the identification of remaining gaps including regional		Asturias/Hanna	
	ones and ways to facilitate establishment of additional courses and cascade		Nohynek	
	training: 40 min			
	SESSION 4: Best practices on Health Sciences Education applicable to		Noni	
	Vaccinology		MacDonald/Armelle	
			Phalipon	
14:40-	Presentation: Instructional design approaches and application of trends and	Jane Tipping		1hr 30
16:10	innovations on continuing medical and health sciences education, 30 min.			min
	Discussion: 60 min.			
16:10	Coffee/Tea break			20 min.
10:10	Presentation: E-learning: opportunities and challenges, 20 min.	Claude Meric	Noni	20 11
	The second and the second seco		MacDonald/Armelle	
	Discussion: 30 min.		Phalipon	
16:30-			•	1hr 40
18:10	Evaluating courses, trainees and courses impact			min.
	Discussion: 50 min.			
10.20	Cocktail and Dinner			
18:30				

Time	Day 2: Thursday, 8 November 2018	Presenters	Co-Chairs	
08:30	SESSION 5: Dissemination of information on individual courses (web)		Benjamin Kagina/Amy Finan	
	Discussion: 30 min.			30 min.







09:00	SESSION 6: Post trainings updating of knowledge  Presentation: Needs and means in post trainings updating of knowledge, 15 min.  Discussion: 1 h	Stéphane Paul	Benjamin Kagina/Amy Finan	1h 15 min.
10:15	Coffee/Tea break			20 min.
10:35	SESSION 7: What collaboration between vaccinology courses  Discussion on need and opportunities for collaboration: 1h 40 min.	Discussion by themes All participants	Hanna Nohynek/Edwin Asturias	1h 40 min.
12:15	Lunch			1h 15 min.
13:30	Continued Discussion: 1h	Discussion by themes All participants		1h
14:30	SESSION 8: Establishment of a web platform of information on Vaccinology Training  Discussion: 30 min.	All participants	Rebecca Ashfield/Anuradha Bose	30 min.
15:00	Summary of the meeting  Presentation 15 min.  Additional comments by all	Noni MacDonald		25 min.
15:25	Closure of the meeting			5 min.